Varmeveksler installation og service

Dine lokale eksperter i Esbjerg

Hos I.C. Nielsen & Søn - Bedre Energi Esbjerg er vi eksperter i installation og eftersyn af varmeveksler. Kontakt os på tlf. 75 12 96 22 eller tlf. 75 13 35 68 for et uforpligtende tilbud på dette.

Udnyt energien i jorden eller luften

En varmeveksler og en varmepumpe er faktisk det samme. En varmeveksler trækker energi ud af luft, vand eller jorden ved at sætte luften/vandet under højt tryk. Når energien er trukket ud, bruges den til at opvarme – enten indblæsningsluft eller vand i boligens varmtvandsbeholder. Ved at anskaffe dig en ny varmeveksler, er der penge at spare på din energiregning hvert år.

Du kan anvende en varmeveksler til opvarmning af bl.a. følgende:

 • Værksted
 • Lagerbygning
 • Kontor
 • Helårsbolig
 • Sommerhus, kolonihavehus og fritidshus

Hvilken type varmeveksler?

Du kan vælge mellem forskellige typer af varmevekslere. Det afgørende for valget af varmeveksler er grundens størrelse og beliggenhed.

Her kan du se en liste over de forskellige varmeveksler-typer:

Luft til luft-varmeveksler

Også kendt som en luft til luft-varmepumpe, som kan bruges til at varme eller køle dit hjem, afhængig af årstid. En luft til luft varmeveksler trækker luften udenfor indenfor, samtidig med at den tager luften indenfor og sender udenfor. For luften indenfor, trækkes energien ud af luften og denne energi gives videre til den nye friske luft, som hives ind. På den måde, overfører man varmen og man lufter i teorien ud hele tiden, men uden at varmen siver ud.

Luft til vand-varmeveksler

Luft til vand-varmepumper kan genbruge varmen i luften udenfor, til at opvarme dit brugsvand og selve boligen. Denne løsning fungerer lidt ligesom et køleskab, hvor varmen trækkes ud af luften inde i køleskabet og skubbes ud via bagsiden. Pumpen tilsluttes dit nuværende varmesystem, hvor du med varmepumpen her vil få varme ud i radiatorerne og få opvarmet vandet i din varmtvandsbeholder. Systemet fungerer også når det er minus grader.

Jordvarme-veksler

En jordvarme-veksler består af jordslanger der er gravet ned i 300 meters dybde. Her hentes varmen i jorden og afleveres inde i boligen (primært til radiatorer). Dette er en større installation, da der skal graves dybe huller. Derimod er det også en meget effektiv løsning, der i mange situationer sparer mange penge på varmeregningen. Med andre ord, er det en langtidsinvestering som gavner dig år for år.

Grundvandsvarmeveksler

En grundvandsvarmeveksler kan udnytte energien der findes i grundvandet. Her pumpes grundvandet op fra en grundvandsboring, hvorefter energien indvindes i anlægget. Gennem en anden boring bliver vandet sendt retur.

Fordele ved en varmeveksler

 • Du kan potentielt spare en masse penge ved at skifte til en varmeveksler
 • Det er en grøn opvarmningsform, så det vil gavne miljøet at skifte til en varmeveksler.
 • Man får bedre indeklima, da varmeveksleren trækker luft ind udefra og skubber inde-luften ud.
 • En varmeveksler optager væsentligt mindre plads ift. varmvandsbeholdere
 • Vores installering af en varmeveksler er en billigere løsning for vores kunder
 • En varmeveksler løber ikke tør for varmt vand
 • Der findes varmevekslere i alle størrelser; Uanset om i er en lille eller stor familie eller det er til en ejendom med mange lejligheder.
 • Bør kun efterses hvert andet år - kontakt I.C. Nielsen - Bedre Energi Esbjerg for et eftersyn.

Få rådgivning og den perfekte løsning

Brug vores ekspertise. Ud fra en vurdering af din bolig, behov, ønsker og forbrug, kan vi give dig forslag til den helt rette løsning. Der findes et hav af forskellige varmevekslere - f.eks. både en der passer til fjernvarme og små varmevekslere til kolonihavehuse. Valg af varmeveksler afhænger også af din boligs størrelse, for hvor kraftfuld varmeveksleren skal være.

Kontakt os allerede i dag for rådgivning og et uforpligtende tilbud.

Varmeveksler fjernvarme

Komforten er i top, når man får lov til at stille sig under bruse-systemet, der leverer et varmt brusebad selv på en kold vinterdag. I bruse-systemet indgår varmeveksleren, som sørger for at du kan tage et varmt bad når som helst. Der findes løsninger inden for varmeveksler til fjernvarme, brugsvand, solvarme, centralvarme m.m. Kontakt os og lad os tage en uforpligtende snak om udskiftning af varmeveksler eller en anden løsningen.

Service af varmeveksler

Igennem løbende service af varmeveksler kan du forlænge levetiden af dit anlæg. Vi tjekker løbende for kalk og afkøling i anlægget. Hvis du oplever at varmtvandsbeholderens effektivitet er forringet, så bør du bestille et servicetjek.

Her installerer vi varmevekslere

Vi installerer varmevekslere over hele Sydvestjylland – herunder Esbjerg, Bramming, Varde og Fanø. Kontakt os og få et uforpligtende tilbud på serviceeftersyn eller etablering af en ny varmeveksler.

Læs mere om varme- og energiløsninger: